Paťáci v Mladoňově

Paťáci v Mladoňově

Po přesunu z Libiny do Mladoňova linkovým busem nás ve škole přijali „kaučové“ Ondra, Pája a David, kteří nás seznámili s náplní pobytu. Následně jsme se ubytovali a začal program.

Dopoledne jsme měli dvouhodinový blok her. První hra „Čárečky s kostkou resp. Náhoda“ nás pěkně rozpohybovala a zahřála. Připojili se i páni učitelé Minář a Malý.

Druhá hra „Ponorky“ byla orientována na spolupráci ve skupinách. Zpočátku se nám dařilo spolupracovat jen částečně, ale postupem času jsme se naučili lepší spolupráci a tak se hra dařila.

Po výborném obědě jsme si trošku odpočali a začal odpolední program. Počasí nám moc nepřálo, tak jsme zahájili hrou „Řeč zvířat“ v prostorách školy. Učili jsme se spoustu nových zvířecích jazyků. Pak jsme „balancovali“ na laně s abecedou. Podařilo se nám úspěšně seřadit podle jmen.

Hra „Yesman“, různé úkoly, které nám „kaučové“ Ondra a Pája zadali, jsme museli co nejrychleji splnit. Zjišťovali jsme zajímavosti o Mladoňovu, měli jsme sesbírat 10 odpadků, hledali jsme pro učitele originální dárky a spoustu dalších zajímavých úkolů.

Po večeři jsme měli přednášku o první pomoci a seznámili jsme se se zajímavou aplikací Záchranka a bavili jsme se o jejím využití při záchraně životů.

Po večerce se nám podařilo, po náročném dni, velmi rychle usnout.

Druhý den jsme se po snídani lehce zahřáli při běhací hře „Jméno, město,…“. Následovala zajímavá hra družstev „Diskgolf“ v různých obměnách.

Po svačince jsme byli odpraveni do světa Harryho Potera při hře „Wanted“.

Do oběda jsme ještě zvládli několik drobných her. Chvíli jsme odpočinuli a před odjezdem domů jsme si jestě zahráli míčové hry.

Linkovým busem jsme se dostali zpět do Libiny a už jsme se moc všichni těšili domů.

V Mladoňově se nám velice líbilo a chtěli bychom poděkovat vedení školy, že jsme mohli zažít takový bezva výlet.

S pozdravem 5. třída a třídní učitel Mgr. Leoš Minář

54321
(0 votes. Average 0 of 5)