Lyžařský výcvikový kurz 2022

Lyžařský výcvikový kurz 2022

Lyžařský výcvikový kurz 2022

Ve dnech 28.02.- 04.03.2022 se zúčastnili žáci sedmých a osmých ročníků lyžařského výcvikového kurzu v Malé Morávce-Karlově. Celkem se zúčastnilo 36 žáků. Účastníci kurzu byli ubytováni na horské chatě Pod Kamzíkem.

Po celou dobu kurzu jsme měli překrásné slunečné počasí. Lyžařské svahy byly velmi dobře upraveny, takže jsme měli ideální podmínky pro výuku sjezdového lyžování. Žáci byli rozřazeni do čtyř družstev podle úrovně lyžařských dovedností.

Praktickou výuku jsme doplnili o video-metodické materiály carvingového lyžování. Také jsme natočili videozáznamy lyžařských dovedností účastníků kurzu. Tyto jsme společně analyzovali. Díky tomu si žáci mohli rozšířit znalosti o carvingovém lyžování a přenést je do praktické části výuky. Naše snažení vyvrcholilo čtvrtečním závodem ve slalomu:

Chlapci

  1. místo  Sedláček Lukáš           7.A
  2. místo  Žampach Jakub          8.B
  3. místo  Piňos   Štěpán            8.B

Dívky

  1. místo  Pecháčková Kateřina 7.B
  2. místo  Nováková Hana          8.B
  3. místo  Poláková Natálie        7.B

Závodníci na medailových pozicích byli odměněni příslušnou medailí.

Absolvovali jsme přednášku Horské služby Jeseníky v centru HS Karlov. Mohli jsme sledovat reálný převoz zraněné osoby. Následně velitel směny ukázal a předvedl žákům techniku, kterou záchranáři používají. Účastníky kurzu obeznámil s aplikací Záchranka a vysvětlil, jakým způsobem se horská služba podílí na integrovaném záchranném systému. Byly zmíněny také požadavky na profesní orientaci horského záchranáře. K dispozici jsme měli i tělocvičnu v přilehlém hotelu Kamzík, kde si žáci zahráli kolektivní hry.

Závěrečnou společenskou část pobytu obstaral již tradiční rozlučkový večer-disko karneval.

Velmi spokojeni jsme byli se stravou, kdy snídaně byly formou bufetu a hlavní jídla byla velmi chutná (jako doma) a v dostatečném objemu.

Po celou dobu se o nás velmi dobře starala pí. Vita (původem z Ukrajiny). Chtěli bychom ocenit dívky z pokoje číslo 8- Přibylovou Denisu, Wiedermannovou Adélu a Žákovou Terezu, které připravily při odjezdu překvapení pro pí. Vitu a vytvořili pro ni dárek s milým vzkazem. V této nelehké době dívky prokázaly velkou empatii, lidskost a otevřené srdce. Za toto gesto velmi děkujeme a říkáme BRAVO děvčata!!!

Celkově se nám lyžařský kurz vydařil a těšíme se na příští rok na horské chatě Pod Kamzíkem.

Mgr. Leoš Minář

54321
(0 votes. Average 0 of 5)